Onderwijskundige ondersteuning
Iedere school die aan de slag gaat met de methodes SVH Bedienings– of Keukenassistent kan rekenen op hulp van onze onderwijskundigen bij het inzetten van de methode. SVH onderwijskundige Amarens Bakker stond midden in de ontwikkeling van de nieuwe methode voor BAS & KAS en legt uit op welke manier de ontwikkeling van de nieuwe methode tot stand is gekomen.
- Een mix van studenten en leermiddelen
Sinds de introductie van BAS & KAS hebben veel jonge talenten met succes hun diploma behaald in de horecabranche. Waar voorheen vooral het praktijkonderwijs BAS & KAS wist te vinden, zien we dat de doelgroep nu veel diverser is. Een prachtige ontwikkeling die wij als SVH natuurlijk alleen maar kunnen aanmoedigen. Echter, een grote en gevarieerde doelgroep heeft verschillende wensen met betrekking tot leermiddelen en examens. - Beeldend, prikelend en passend maatwerk
De oude methode werd door gebruikers als ‘te talig’ benoemd. In het nieuwe theorieboek wordt de theorie daarom kort en bondig uitgelegd, ondersteund door veel beeldmateriaal. Kernwoorden worden benadrukt en er worden signaalwoorden ingezet om makkelijker verbanden te leggen.Het ontwerp is daarnaast helemaal ingericht op de visueel ingestelde lerende, er is zelfs een speciaal lettertype ontwikkeld! Het werkboek bevat ook veel beeld, bijvoorbeeld in de vorm van herkenningsvragen en hotspots. De opdrachten zijn zo ontworpen dat meteen duidelijk is wat er van de student wordt verwacht wordt en er is voldoende schrijfruimte bij de open vragen. - BAS & KAS instructiekaarten
Een nieuw product in de leermiddelenmix zijn de BAS & KAS instructiekaarten. Je komt ze tegen als je het theorieboek doorloopt, maar ze zijn ook los in te zetten. Alle te leren handelingen worden van eenvoudig naar complex in beeld gebracht op gemakkelijk hanteerbare kaarten. Deze kaarten kunnen bijvoorbeeld ook worden ingezet bij de (sub)doelgroep die nog niet op het niveau van BAS & KAS is, maar al wel werkt of leert in de horeca. Natuurlijk zijn deze kaarten verfilmd en is er extra online materiaal waarmee lessen kunnen worden ingevuld. - Persoonlijk advies
Als ambassadeur van BAS & KAS komt Mounir Toub graagbij jou op locatie langs om te helpen met het inrichtenvan jouw BAS & KAS opleiding of bij vragen over de inzetvan de nieuwe methode. Wil jij persoonlijk advies? Neemdan contact met ons om een afspraak te maken!
Meer weten over de methode?
Of wil je graag een beoordelingsexemplaar ontvangen van de boeken of SVH Horecatalent?
Neem dan contact met ons op.